Co jem ep.1

with Brak komentarzy

„Gulasz”! Wieprzowinka z kalafiorem, cukinią i marchewką. Zagęszczany mąką kukurydzianą. Do tego super zdrowa kasza gryczana i mamy ekstra obiad. Pycha 🙂

obiadek1.jpg

Składniki na 1 osobę:

  • pół cebuli
  • ok 150g mięska
  • 1 marchewka
  • 0,5 małego kalafiora
  • 0,5 cukinii
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 50g kaszy gryczanej

Podsmażamy cebulkę z mięskiem. Dusimy ze szklanką wody aż mięsko zmięknie. Następnie dodajemy warzywa i dusimy z 2-3 szklankami wody. Jak warzywa będą już miękkie dodajemy gorącą wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą do zagęszczenia. W między czasie gotujemy kasze gryczaną i mamy obiad 🙂

 

0 Responses

  1. Edyta Mój kawałek podłogi
    | Odpowiedz

    Przepyszna propozycja! 🙂

  2. Dawid M
    | Odpowiedz

    Wieprzowinka z kalafiorem? Pierwszy raz słyszę o takim połączeniu! Ale prezentuje się bardzo dobrze 🙂 Dzięki za przepis!

  3. Pani Domowa
    | Odpowiedz

    Szybko, prosto, zdrowo – danie idealne 🙂

Leave a Reply