Co jem ep.5

with Brak komentarzy

Znów grzybki, tym razem pospolite pieczarki. Obiad na szybko więc trochę nie dopracowany, ale pyszny!

klopsy.jpg

Składniki:

  1. Klopsy: 
    • mięsko mielone z indyka
    • jajko
    • mąka kukurydziana
    • przyprawy
  2. Sos
    • pieczarki
    • cebula
    • śmietana
    • przyprawy
    • świeża zielona pietruszka

Klopsy: Przyprawiamy mięsko do smaku. Dodajemy jajko i mąkę od momentu aż mięso nie będzie się za bardzo kleić. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody na około 20 min. Gotowe!

Sos: Na patelni rumienimy cebulkę. Dodajemy pieczarki i chwile smażymy ciągle mieszając. Odmierzoną śmietanę przyprawiamy, dodajemy odrobinę przegotowanej wody. Zdejmujemy patelnie z palnika i wlewamy do niej „sos”. Całość doprawiamy świeżą pietruszką i gotowe.

Smacznego!

Leave a Reply