Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z pieczarkami

with Brak komentarzy
Kurczak wcale nie musi być nudny!

Dzisiaj w żółtej wersji kolorystycznej  😉 Bardzo proste, pyszne, w miarę szybkie i sycące danie.

Składniki:
  • kurczak – 500g
  • pieczarki – 700g
  • śmietanka – 250 ml
  • masło
  • olej rzepakowy
  • miód – 4 łyżeczki
  • musztarda – 4 łyżeczki
  • kurkuma – ½ łyżeczki
  • mąka – 1,5 łyżki

Przygotowanie:

Pieczarki: Pokrój w cienkie plasterki i usmaż na maśle (odłóż do osobnego naczynia)

Kurczak: Dopraw solą i pieprzem, oprósz w mące i usmaż na oleju.

Do kurczaka na patelnię szybko wlej całą śmietankę i zagotuj. Dodaj musztardę i miód. Zamieszaj. Dopraw kurkumą. Dodaj pieczarki i gotuj aż sos zrobi się gęsty.

Możesz podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie był to biały ryż.

Smacznego!

Leave a Reply