Pancakes

with 6 komentarzy
Po co jeść nudne naleśniki jak można pancakes! Pyszne na śniadanie, na drugie śniadanie, na kolację i właściwie w każdym momencie w ciągu dnia. Robię je bardzo często i zawsze wszyscy są zachwyceni!
Składniki:
  • szklanka mąki
  • 1 i ¼ szklanki maślanki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • jajko
  • ¼ szklanki oleju kokosowego

Przygotowanie:

Olej kokosowy podgrzej w małym garnuszku aby uzyskać płynną konsystencję. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie zmieszaj na gładką masę. Na rozgrzanej patelni usmaż pancakes z obu stron. Można podawać z przeróżnymi dodatkami, które akurat znajdziesz w kuchni. U mnie był to serek z białą czekoladą oraz dżem truskawkowy.

Dobrze jest smażyć je bez oleju na patelni a tłuszcz dodać do ciasta. Wtedy wyrastają jak piękne amerykańskie pancakes!

Smacznego!

6 Responses

  1. Weronika
    | Odpowiedz

    I już? Gotowe? Ale szybkie danie. Kiedyś wypróbuję je u siebie 😀

    • Karolina Niedziela-Kasiarz
      | Odpowiedz

      Polecam goraco. Zachecam do zapoznania sie z innymi przepisami rowniez bo wszystkie sa szybkie i latwe 😉

  2. Martyna
    | Odpowiedz

    Robiłam dzisiaj ‚pankejki’ na słodki obiad 🙂 Mój przepis jest trochę inny, ale Twojego też chętnie spróbuję 😉

    • Karolina Niedziela-Kasiarz
      | Odpowiedz

      Ja dzis mialam rybke ale juz planuje nalesniki 🙂

  3. green goodies
    | Odpowiedz

    wyglądają bardzo apetycznie 🙂

    • Karolina Niedziela-Kasiarz
      | Odpowiedz

      Polecam sprobowac 🙂

Leave a Reply