Pancakes

with Brak komentarzy
Po co jeść nudne naleśniki jak można pancakes! Pyszne na śniadanie, na drugie śniadanie, na kolację i właściwie w każdym momencie w ciągu dnia. Robię je bardzo często i zawsze wszyscy są zachwyceni!
Składniki:
  • szklanka mąki
  • 1 i ¼ szklanki maślanki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • jajko
  • ¼ szklanki oleju kokosowego

Przygotowanie:

Olej kokosowy podgrzej w małym garnuszku aby uzyskać płynną konsystencję. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie zmieszaj na gładką masę. Na rozgrzanej patelni usmaż pancakes z obu stron. Można podawać z przeróżnymi dodatkami, które akurat znajdziesz w kuchni. U mnie był to serek z białą czekoladą oraz dżem truskawkowy.

Dobrze jest smażyć je bez oleju na patelni a tłuszcz dodać do ciasta. Wtedy wyrastają jak piękne amerykańskie pancakes!

Smacznego!

Leave a Reply