Tort na słono

with 3 komentarze

Masz mało czasu na przygotowanie posiłku dla gości? Coś słodkiego do kawy kupione ale nie ma nic na wytrawnie. Koreczki są fajne ale roboty z tym tyle że szkoda gadać! Dzisiejszy przepis jest efektowny, a jednocześnie banalnie prosty i super szybki.

TORT NA SŁONO

Składniki:
  • pasta z łososia (mogą być też inne rybne)
  • twaróg
  • chleb tostowy
  • kiszony ogórek
  • papryka

Przygotowanie:

Zmiksuj pastę rybną z twarogiem. Chleb tostowy okrój ze skórek i posmaruj pastą, następnie ułóż kolejną warstwę chleba i nałóż pastę. Tak samo postępuj przy ostatniej warstwie. Pozostałą ilość pasty rozsmaruj na brzegach powstałego tortu. Przygotuj i pokrój paprykę i ogórka. Udekoruj górę warzywami. Wsadź do lodówki.

Przedstawiona wersja jest bardzo minimalistyczna. Jeśli masz więcej czasu i fantazji możesz do tortu dodawać dowolne składniki.

Powodzenia i SMACZNEGO!

3 Responses

  1. Nieidealna Anna
    | Odpowiedz

    Wygląda bardzo oryginalnie 😉 Goście na pewno byli milo zaskoczeni? U mnie z trottów tylko Pavlowa 😛

  2. Asia
    | Odpowiedz

    Fajny pomysł, na szybką przekąskę dla niezapowiedzianych gości, sama tylko bym użyła ciemnego pieczywa typu pumpernikiel, żeby było trochę zdrowiej 😉

    • Karolina Niedziela-Kasiarz
      | Odpowiedz

      Pewnie! Ja akurat to mialam w domu ale tez mam juz milion pomyslow jak to zrobic zdrowiej 🙂

Leave a Reply