„Gulasz”! Wieprzowinka z kalafiorem, cukinią i marchewką. Zagęszczany mąką kukurydzianą. Do tego super zdrowa kasza gryczana i mamy ekstra obiad. Pycha 🙂
Składniki na 1 osobę:
- pół cebuli
- ok 150g mięska
- 1 marchewka
- 0,5 małego kalafiora
- 0,5 cukinii
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 50g kaszy gryczanej
Podsmażamy cebulkę z mięskiem. Dusimy ze szklanką wody aż mięsko zmięknie. Następnie dodajemy warzywa i dusimy z 2-3 szklankami wody. Jak warzywa będą już miękkie dodajemy gorącą wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą do zagęszczenia. W między czasie gotujemy kasze gryczaną i mamy obiad 🙂
0 Responses
Edyta Mój kawałek podłogi
Przepyszna propozycja! 🙂
Dawid M
Wieprzowinka z kalafiorem? Pierwszy raz słyszę o takim połączeniu! Ale prezentuje się bardzo dobrze 🙂 Dzięki za przepis!
Pani Domowa
Szybko, prosto, zdrowo – danie idealne 🙂