Po co jeść nudne naleśniki jak można pancakes! Pyszne na śniadanie, na drugie śniadanie, na kolację i właściwie w każdym momencie w ciągu dnia. Robię je bardzo często i zawsze wszyscy są zachwyceni!
Składniki:
- szklanka mąki
- 1 i ¼ szklanki maślanki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- jajko
- ¼ szklanki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Olej kokosowy podgrzej w małym garnuszku aby uzyskać płynną konsystencję. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie zmieszaj na gładką masę. Na rozgrzanej patelni usmaż pancakes z obu stron. Można podawać z przeróżnymi dodatkami, które akurat znajdziesz w kuchni. U mnie był to serek z białą czekoladą oraz dżem truskawkowy.
Dobrze jest smażyć je bez oleju na patelni a tłuszcz dodać do ciasta. Wtedy wyrastają jak piękne amerykańskie pancakes!
8 Responses
blogierka
Ja kocham ale nie dlatego, że nalesniki są nudne- ja je kocham ale nie umiem zrobić :D.
Karolina Niedziela-Kasiarz
Hehehe! Mi robi maz xD
Weronika
I już? Gotowe? Ale szybkie danie. Kiedyś wypróbuję je u siebie 😀
Karolina Niedziela-Kasiarz
Polecam goraco. Zachecam do zapoznania sie z innymi przepisami rowniez bo wszystkie sa szybkie i latwe 😉
Martyna
Robiłam dzisiaj ‚pankejki’ na słodki obiad 🙂 Mój przepis jest trochę inny, ale Twojego też chętnie spróbuję 😉
Karolina Niedziela-Kasiarz
Ja dzis mialam rybke ale juz planuje nalesniki 🙂
green goodies
wyglądają bardzo apetycznie 🙂
Karolina Niedziela-Kasiarz
Polecam sprobowac 🙂